Monday, October 09, 2006

Seriöst

För cirka två veckor sen tog jag ur min P-stav.
Efter nästan tre år med dålig hy gav jag upp och bestämde mig att nu ska den bort, det spelar ingen roll i fall jag måste leva med mens varje månad i resten av mitt liv.

Vist, uppehållet av mens i två år har ju varit hur skönt som helst men det är inte värt det om man ska se ut som en finnig tonårsunge i pannan.

Så jag gick ner till ungdomsmottagningen och sa till dem att jag vill ta bort staven på grund av detta, och svaret jag får av en viss "kärring" barnmorska är att nej nej det beror inte på P-staven, okej? hm...konstigt att jag aldrig haft en finne innan jag satte in den där staven då.

Jag ber om att få börja med P-piller men inte samma sort som innan staven

för jag hade jobbiga humörsvängningar av dem, och svaret jag får av samma "kärring" barnmorska är nej nej det beror inte på P-pillren.

Jag har nu under en period på två och en halv vecka ätit P-piller med flera dagars mellanrum i stället för varje dag, anledningen? Jag kräks massor några timmar efter intaget av de hormonrubbande preparatet.

Så idag efter en diskussion om detta med mamma gick vi till öppet hus för att få recept på ett annat märke.
Jag berättade orsaken att varje gång jag tagit ett piller (alltså tre gånger) så har jag blivit dålig och kräks. Samma kärring säger att ja du det beror inte på P-pillren, jag vände mig om till mamma och skrattade.
Jag beställde en tid för att få nya piller men avbokade tiden direkt när jag kom hem och berättade för dem att de måste börja lyssna på sina patienter i stället för deras "hittillsvarande erfarenheter" och att jag byter ungdomsmottagning.

Tur för dem att det var telefonsvarare.

No comments: